Poster_redbad_de_legende_poster
Klaas_110521-_0016__5__xl_m

Klaas de Jong : Producent

Klaas de Jong heeft al meerdere succesvolle bioscoopfilms op zijn naam staan, waaronder Toscaanse Bruiloft, Verliefd op Ibiza, Penny’s Shadow, De hel van ‘63, Bennie Stout en De Scheepsjongens van Bontekoe. Klaas is de man achter de schermen. Hij ontwikkelt een project vanaf het idee tot en met de (internationale) verkoop van het eindproduct, namelijk de film. Zo is hij nauw betrokken bij de ontwikkeling van het script, het samenbrengen van de juiste mensen, het bijeenbrengen van de financiering tot en met de budgetbewaking en de marketing. Eén van Klaas z’n speerpunten is een zo hoog mogelijke productiewaarde bij een relatief beperkt budget.
Voordat hij actief werd met het produceren van speelfilms was hij impresario, manager van artiesten en producent van grote muziekevenementen.
Kijk ook op www.farmhousefilm.nl en Klaas de Jong op IMDb

Roel_reine-300x284_m

Roel Reiné : Regisseur

Roel Reiné (Eindhoven, 1969) is de regisseur én Director of Photography van MICHIEL DE RUYTER. Na enkele speelfilms in Nederland waaronder de met een Gouden Kalf voor Beste Regie bekroonde actiefilm The Delivery verhuist hij in 2005 naar Los Angeles. In de laatste acht jaar heeft hij voor de grote studio’s veertien Amerikaanse speelfilms geregisseerd met veel internationale sterren. Zijn meest recente titels als regisseur zijn Man With the Iron Fists 2 (met RZA), Seal Team Eight (met Tom Sizemore), Dead in Tombstone (met Mickey Rourke), Scorpion King: Battle for Redemption (met Ron Perlman en Billy Zane) en de twee Death Race-sequels (met Sean Bean en Ving Rhames). Hij is een perfectionist en heeft oog voor detail. Dit kwam tot uiting bij de scriptontwikkeling, tijdens de productievoorbereidingen en vooral tijdens de opnames. Zijn unieke manier van regisseren om met een camera in de hand mee te bewegen met zijn acteurs wordt in Amerika geroemd. Deze aanpak had ook een inspirerende en aanstekelijke uitwerking op de Nederlandse acteurs. Meer informatie over Roel Reiné kunt u vinden op www.roelreine.com

Alex_m

Alex van Galen : Scenarist

Alex van Galen (Eindhoven, 1965) studeerde literatuurwetenschap
in Utrecht. Hij verwierf bekendheid als scenarioschrijver
van tientallen succesvolle televisieseries als Rozengeur
& Wodkalime, ’t Zonnetje in Huis, SamSam, Onderweg
Naar Morgen en de AVRO comedy We Gaan Nog
Niet Naar Huis. Hij verkocht zijn filmscript Bullitz aan Hollywood
en de film over de legendarische zeeheld Michiel
de Ruyter, die geregisseerd werd door Roel Reiné.
De roman Michiel de Ruyter die hij schreef op basis van
zijn eigen filmscript ligt nu in de winkels. Alex werkt op dit
moment aan filmscripts over Willem van Oranje.

Ingeborg_m

Ingeborg van Eetvelde : Make-up Artist

Ingeborg is een Belgische dame en is een kei op het gebied van grime en make-up. Zij werkte o.a. mee aan de volgende producties: Man zkt. vrouw, de serie In Vlaamse Velden, de tv serie Vlaamse Vriendinnen en nog veel meer!

Martina_m

Martina Fehmer : Kostuumontwerper

Martina kleedde samen met Margriet Procee de ensemblecast en de vele figuranten in Verliefd op Ibiza en Toscaanse Bruiloft. Met heel veel plezier kleed zij de cast en figuranten voor de film Michiel de Ruyter. Martina werkt niet alleen voor film, maar ook voor theater, opera, commercials en televisie.
www.martinafehmer.nl

Maikel_m

Maikel Nijnhuis : Production Designer

Met zijn passie voor het genre en treffende visualisatie van het scenario wist Production Designer Maikel Nijnuis, van origine regisseur en scenarioschrijver, grote indruk te maken op zowel de regisseur als de producent. Hij werd daarom, ondanks zijn weinige ervaring, direct voor de functie gestrikt.

Trevor_m

Trevor Morris : Componist

Trevor Morris is een Canadese filmcomponist en muziekproducent. Morris studeerde af aan de de Fanshawe College in Ontario. Hij verhuisde in 1999 naar Los Angeles voor een carrière als score componist bij de muziekstudio Remote Control Productions (voorheen Media Ventures) en begon als programmator muziek, muziek editor en score producent. Morris werkte samen met de componisten James Newton Howard en Hans Zimmer. Hij won prijzen met de televisieseries The Tudors (Emmy Award en twee Gemini Awards) en The Borgias (Emmy Award). Daarnaast componeerde hij voor de actiefilm Olympus Has Fallen.

Radu_m

Radu Ion : Editor

Radu Ion is een Nederlandse filmeditor die sinds het jaar 2000 in Los Angeles woonachtig is. Tussen 2002 en 2006 was hij trailer editor bij verschillende trailer bedrijven in Hollywood, met name bij Universal Pictures Creative Operations.
Sinds 2006 is hij werkzaam als freelancer en bestaat zijn carriere meerendeels uit het monteren van speelfilms. Daarnaast heeft hij zich ook geconcentreerd op het maken van Film Trailers voor de Nederlandse markt. Zijn trailers voor films zoals “Zwartboek”, “Komt een Vrouw bij de Dokter”, “De Gelukkige Huisvrouw”, New Kids Turbo en Nitro”, “Sint”, “Dik Trom”, “De Heineken Ontvoering” en “Nova Zembla” zijn maar een paar titels van de ruim 20 film trailers die hij geproduceerd en gemonteerd heeft voor de Nederlandse filmindustrie.

Christianne_van_wijk_m

Christianne van Wijk : Line Producer

Christianne van Wijk won ‘Best Director’ at the London Independent Film Festival with her first feature length Period Drama ‘The Scandalous Four’, among a number of other awards.

She divides her time between mainstream film production and as a director on independent films and documentaries.

Christianne is particularly inspired in paradigm shifting stories and concepts and is always to be found in projects that push the boundaries of convention.

This is Christianne’s second venture with Klaas de Jong and Roel Reiné. She loves their gutsy courage and the way they both set the bar as high as they possibly can.

Lee_logo-site_m

Sander Leemans : Setdresser

De setdresser is de persoon die op filmsets namens het Art Department het uiterlijk van de film bewaakt tijdens de opnames. In Nederland is de functie van setdresser een combinatie van wat in veel andere landen twee verschillende functies zijn: De on-set dresser gaat tijdens filmopnames over de sets en de props (rekwisieten) in het decor.
Sander heeft als setrdresser gewerkt op onder andere de volgende films: ‘Oh Baby’, ‘Gek van Geluk’, ‘Sneekweek’, ‘Rokjesdag’, ‘Toscaanse Bruiloft’ en ‘Michiel De Ruyter’.

14222083_10210244576648083_6061998466890492779_n_m

Jutta Smeyers : Key Costumer

Jutta is verantwoordelijk voor het aankleden van de cast van Redbad. Jutta was onder andere ook de key costumer bij ‘Tuintje in mijn Hart’, ‘Michiel de Ruyter’ en ‘Verliefd op Ibiza’.

3468-cmyk-01-press_photo_redbad_ms Fenne_battle_ms Jurre_redbad_sword_battle_ms
Redbad___wiglek_ms Redbad_denmark-20_ms Redbad__frea___wiglek_ms
Redbad_denmark-29_ms Bonifatius_frea_church_ms Willibrord_bonifatius__ms
Doop_sinde_ms Doop_sinde_close_ms Img_9039_ms
Jurre_longhouse_ms Charles_sinde_ms Sinde_bath_ms
Redbad_jurre_ms Eibert_ms Pepijn_longhouse_ms
Jurre_eibert_longhouse_ms Charles_horse_ms Pepijn_horse_frank_soldiers_ms
Idwina_ms Bonifatius_bible_crowd_ms Odulf_longhouse_ms
Redbad_def_stills_movie-2_ms Redbad_def_stills_movie-3_ms Redbad_def_stills_movie-4_ms
Redbad_def_stills_movie-5_ms Redbad_def_stills_movie-7_ms Redbad_def_stills_movie-8_ms
Redbad_def_stills_movie-9_ms Redbad_def_stills_movie-10_ms Redbad_def_stills_movie-11_ms
Redbad_def_stills_movie-12_ms Redbad_def_stills_movie-13_ms Redbad_def_stills_movie-14_ms
Redbad_def_stills_movie-15_ms Redbad_def_stills_movie-16_ms Redbad_def_stills_movie-17_ms
Redbad_def_stills_movie-18_ms Redbad_def_stills_movie-19_ms Redbad_def_stills_movie-20_ms
Redbad_def_stills_movie_ms Redbad_def_stills_movie-6_ms