Poster_redbad_de_legende_poster
3468-cmyk-01-press_photo_redbad_l

REDBAD

Het is 700 na Christus. Noord-Europa is verdeeld in twee werelden, boven de rivieren leven de Frisii (ook bekend als ‘de vrije mensen’), Saksen en Denen. Onder de rivieren heersen de Franken. De Franken willen doen wat zelfs de Romeinen niet is gelukt: heel Europa veroveren. Ze zetten daarbij een nieuw wapen in om de heidenen te onderwerpen: het christendom. Ze azen op het belangrijkste handelscentrum van Europa, Dorestad, waar de Friese koning Aldigisl regeert.

Redbad (Gijs Naber), zoon van Koning Aldigisl (Huub Stapel), twijfelt aan de heidense rituelen van zijn volk. Hij komt in conflict met zijn vader als zijn vriendin Fenne (Lisa Smit) wordt aangewezen om geofferd te worden aan de goden.

Tijdens het offerritueel vallen de Franken Dorestad binnen. De Friezen raken Dorestad kwijt en vluchten naar Wijnaldum. Redbads oom Eibert (Derek de Lint) grijpt de macht en beschuldigt Redbad van de nederlaag en de dood van zijn broer. Vastgebonden op een vlot, wordt Redbad de zee opgeduwd om te sterven. Maar Redbad weet de tocht te overleven en spoelt aan in Denemarken.

Hij wordt langzaam opgenomen bij de Vikingen en leert de kracht van zijn eigen cultuur kennen. Nadat hij met hen meevecht tegen hun rivalen, de Svear, trouwt hij met Frea (Loes Haverkort), dochter van koning Wiglek (Søren Malling).

Als hij samen met zijn vrouw terugkeert naar Dorestad, ontdekt hij dat zijn zus Sinde (Britte Lagcher) is uitgehuwelijkt aan Karel Martel (Tibo Vandenborre), zoon van de Frankische koning Pepijn van Herstal (Jonathan Banks). Tijdens een jaarmarkt ziet Redbad hoe priester Willibrord (Jack Wouterse) zijn zus met geweld bekeert en vernedert. Redbad zweert haar te bevrijden.

Dit kan hij niet alleen, maar het leger van zijn oom Eibert en neef Jurre (Teun Kuilboer), die inmiddels aan de macht zijn, lijkt niet sterk genoeg om de Franken te verslaan…

De film is een historisch epos over de kerstening, de sagen en oude legenden van REDBAD.

De film wordt 28 juni 2018 in de Nederlandse bioscopen verwacht.

Genre: historische sage/actie
Scenarist: Alex van Galen

Deze film is mogelijk gemaakt in het kader van TELESCOOP, met steun van het Nederlands Filmfonds, CoBO en AVROTROS, met een bijdrage uit de Netherlands Film Production Incentive van het NFF en met steun van Screen Flanders, BNP Paribas Fortis Film Finance en het Abraham Tuschinski Fonds en de Tax Shelter van de Belgische Federale overheid.

3468-cmyk-01-press_photo_redbad_ms Fenne_battle_ms Jurre_redbad_sword_battle_ms
Redbad___wiglek_ms Redbad_denmark-20_ms Redbad__frea___wiglek_ms
Redbad_denmark-29_ms Bonifatius_frea_church_ms Willibrord_bonifatius__ms
Doop_sinde_ms Doop_sinde_close_ms Img_9039_ms
Jurre_longhouse_ms Charles_sinde_ms Sinde_bath_ms
Redbad_jurre_ms Eibert_ms Pepijn_longhouse_ms
Jurre_eibert_longhouse_ms Charles_horse_ms Pepijn_horse_frank_soldiers_ms
Idwina_ms Bonifatius_bible_crowd_ms Odulf_longhouse_ms
Redbad_def_stills_movie-2_ms Redbad_def_stills_movie-3_ms Redbad_def_stills_movie-4_ms
Redbad_def_stills_movie-5_ms Redbad_def_stills_movie-7_ms Redbad_def_stills_movie-8_ms
Redbad_def_stills_movie-9_ms Redbad_def_stills_movie-10_ms Redbad_def_stills_movie-11_ms
Redbad_def_stills_movie-12_ms Redbad_def_stills_movie-13_ms Redbad_def_stills_movie-14_ms
Redbad_def_stills_movie-15_ms Redbad_def_stills_movie-16_ms Redbad_def_stills_movie-17_ms
Redbad_def_stills_movie-18_ms Redbad_def_stills_movie-19_ms Redbad_def_stills_movie-20_ms
Redbad_def_stills_movie_ms Redbad_def_stills_movie-6_ms