3472-18_dec-rgb-redbad_final_vertical_mstr_one_sheet_poster

REDBAD

3468-cmyk-01-press_photo_redbad_l

Het is 700 na Christus. Noord-Europa is verdeeld in twee werelden, boven de rivieren leven de Frisii (ook bekend als ‘de vrije mensen’), Saksen en Denen. Onder de rivieren heersen de Franken. De Franken willen doen wat zelfs de Romeinen niet gelukt is; heel Europa veroveren. Ze zetten daarbij een nieuw wapen in om de heidenen te onderwerpen: het christendom. Ze azen op het belangrijkste handelscentrum van Europa, Dorestad, waar de Friese koning Aldigisl regeert.

Redbad (Gijs Naber), zoon van Koning Aldigsl (Huub Stapel), twijfelt aan de heidense rituelen van zijn volk. Hij komt in conflict met zijn vader als zijn vriendin Fenne (Lisa Smit) wordt aangewezen om geofferd te worden aan de goden.

Tijdens het offerritueel vallen de Franken de Dorestad binnen. De Friezen raken Dorestad kwijt en vluchten naar Wijnaldum. Redbad’s oom Eibert (Teun Kuilboer) grijpt de macht en beschuldigd Redbad van de nederlaag en de dood van zijn vader. Vastgebonden op een vlot, wordt Redbad de zee opgeduwd om te sterven. Maar Redbad weet de tocht te overleven en spoelt aan in Denemarken.

Hij wordt langzaam opgenomen bij de Vikingen en leert hij de kracht van zijn eigen cultuur kennen. Nadat hij met hen meevecht tegen hun rivalen, de Svear, trouwt hij met Frea (Loes Haverkort), dochter van koning Wiglek (Søren Malling).

Als hij samen met zijn vrouw terugkeert naar Dorestad, ontdekt hij dat zijn zus Sinde (Britte Lagcher) is uitgehuwelijkt aan Charles (Tibo Vandenborre), zoon van de Frankische koning Pepijn van Herstal (Jonathan Banks). Tijdens een jaarmarkt ziet Redbad hoe priester Willibrord (Jack Wouterse) zijn zus met geweld bekeert en vernedert. Redbad zweert haar te bevrijden.

Dit kan hij niet alleen, maar het leger van zijn oom en neef Jurre (Teun Kuilboer), die inmiddels aan de macht zijn, lijkt niet sterk genoeg om de Franken te verslaan…

De film is een historisch epos over de kerstening, de sagen en oude legenden van REDBAD.

De film wordt 28 juni 2018 in de Nederlandse bioscopen verwacht.

Genre: historische saga/actie
Scenarist: Alex van Galen

3468-cmyk-01-press_photo_redbad_ms Rushes_1 Rushes_1
Rushes_1 Rushes_1 Rushes_1
Rushes_1 Rushes_1 Rushes_1
Rushes_1 Rushes_1 Rushes_1
Rushes_1 Rushes_1 Rushes_1
Fenne_battle_ms Jurre_redbad_sword_battle_ms Redbad___wiglek_ms
Redbad_denmark-20_ms Redbad__frea___wiglek_ms Redbad_denmark-29_ms
Willibrord_bonifatius__ms Doop_sinde_ms Bonifatius_frea_church_ms
Doop_sinde_close_ms Img_9039_ms Jurre_longhouse_ms
Charles_sinde_ms Sinde_bath_ms Redbad_jurre_ms
Eibert_ms Pepijn_longhouse_ms Jurre_eibert_longhouse_ms
Charles_horse_ms Pepijn_horse_frank_soldiers_ms Idwina_ms
Bonifatius_bible_crowd_ms Odulf_longhouse_ms